Ви тут:  Головна Наука Студентська наукова робота Конференції Звітно-наукова конференція драгоманівців за підсумками наукових досліджень 2023 року «Єдність навчання і наукових досліджень – головний принцип університету» (20-24.05.2024)

Звітно-наукова конференція драгоманівців за підсумками наукових досліджень 2023 року «Єдність навчання і наукових досліджень – головний принцип університету» (20-24.05.2024)

 

Тиждень науки в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова розпочався 20 травня 2024 року загальноуніверситетським пленарним засіданням звітно-наукової конференції викладачів, аспірантів і докторантів УДУ імені Михайла Драгоманова за підсумками наукових досліджень 2023 року «Єдність навчання і наукових досліджень – головний принцип університету».

 

Зв конф Єдність ннд 20 24.05.2024 01

 

З вітальним словом до освітньо-наукової спільноти драгоманівського університету звернувся ректор академік Віктор Петрович Андрущенко, доктор філософських наук, професор, член-кореспондент НАН України, академік НАПН України. Віктор Петрович повідомив про результати проведеного 17 травня 2024 року у стінах університету засідання Міжнародної асоціації ректорів педагогічних університетів Європи, наголосив у своєму виступі на незаперечній ролі науки і освіти як важливих інструментів перемоги та післявоєнного відновлення України.

 

Зв конф Єдність ннд 20 24.05.2024 01

 

Привернула увагу слухачів доповідь «Уроки історії. Чому вони вчать?» Гуменюка Бориса Івановича, доктора історичних наук, професора, завідувача кафедри історії міжнародних відносин та гуманітарних дисциплін, Надзвичайного і Повноважного Посла.

 

Змішаний формат зустрічі дозволив учасникам долучитися до обговорення актуальних питань, представити результати своїх наукових здобутків попри складні умови сьогодення.

 

Зв конф Єдність ннд 20 24.05.2024 01

 

Педагогічний факультет УДУ імені Михайла Драгоманова на науковій зустрічі гідно представила Ступак Оксана Юріївна, доктор педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної освіти зі своєю доповіддю у супроводі презентації «Дошкільна освіта в світлі євроінтеграційних процесів: досвід Чехії та України».

 

Зв конф Єдність ннд 20 24.05.2024 01

 

Програма звітно-наукової конференції викладачів, аспірантів і докторантів УДУ імені Михайла Драгоманова за підсумками наукових досліджень 2023 року «Єдність навчання і наукових досліджень – головний принцип університету» доступна за покликанням(↓).

 

 

Зв конф Єдність ннд 20 24.05.2024 01

 

21 травня 2024 року об 11:00 на Педагогічному факультеті у змішаному форматі відбулось пленарне засідання звітно-наукової конференції викладачів, аспірантів і докторантів УДУ імені Михайла Драгоманова за підсумками наукових досліджень 2023 року «Єдність навчання і наукових досліджень – головний принцип університету».

 

Зв конф Єдність ннд 20 24.05.2024 01

 

Привітала учасників наукової зустрічі та представила освітньо-науковій спільноті «Звіт про наукову роботу педагогічного факультету за 2023 рік та інтеграцію результатів науково-дослідної роботи в освітній процес за принципами академічної доброчесності» заступник декана з наукової роботи і міжнародних зв’язків, завідувач кафедри початкової освіти та інноваційної педагогіки, доктор педагогічних наук, професор Олена Валеріївна Матвієнко.

 

Зв конф Єдність ннд 20 24.05.2024 01

 

Із доповіддю «Авторитаризм в педагогіці як прояв особистісної кризи» виступила завідувач кафедри дошкільної освіти, доктор педагогічних наук, професор Ганна Георгіївна Цвєткова.

 

Зв конф Єдність ннд 20 24.05.2024 01 

Про потенціал інструментів ЮНЕСКО для розвитку наукових досліджень кафедри повідав аудиторії завідувач кафедри ЮНЕСКО з наукової освіти, доктор філософських наук, професор Денис Борисович Свириденко.

 

Зв конф Єдність ннд 20 24.05.2024 01 

Завідувач кафедри педагогіки, доктор педагогічних наук, професор Світлана Анатоліївна Кушнірук запропонувала для обговорення тему «Категорійно-поняттєвий апарат дослідження як структурнозмістовий концепт педагогічної теорії».

 

Зв конф Єдність ннд 20 24.05.2024 01

 

Про використання інтерактивних методів навчання усного мовлення на уроках англійської мови розповіла учасникам зустрічі завідувач кафедри української й іноземних мов та методик викладання в початковій і дошкільній освіті, кандидат філологічних наук, доцент Юлія Миколаївна Пугач.

 

Зв конф Єдність ннд 20 24.05.2024 01

 

Із доповіддю «Особливості формування резильєнтності майбутніх психологів: реалії та перспективи» виступив доктор філософії в галузі психології, викладач кафедри практичної психології Ілля Костянтинович Чанчиков.

 

Зв конф Єдність ннд 20 24.05.2024 01

 

Про формування художніх умінь студентів у процесі виконання творчих вправ м’якими матеріалами повідомила у своєму виступі аспірантка кафедри образотворчого мистецтва 4 року навчання спеціальності «011 Освітні, педагогічні науки» Волошенко Анна Вікторівна (науковий керівник: доктор педагогічних наук, професор Шевнюк О.Л.)

 

Із програмою звітної конференції Педагогічного факультету можете ознайомитись тут (↓)

 

Упродовж Тижня науки молоді та досвідчені науковці нашого факультету мали можливість виступити із результатами своїх наукових пошуків на секційних засіданнях кафедр:  ЮНЕСКО з наукової освіти; педагогіки; дошкільної освіти; початкової освіти та інноваційної педагогіки; образотворчого мистецтва; практичної психології; української й іноземних мов та методик викладання в початковій і дошкільній освіти за окремими програмами. Тож побажаємо колегам нових наукових звершень, творчого натхнення та подальших успіхів у їхній дослідницькій діяльності!