Запрошуємо на літературно-мистецькій захід «Духовне повернення Тараса Шевченка» (22.05.23)

Оголошення

 

22 травня 2023 року о 12:00 в Національному музеї літератури України відбудеться літературно-мистецький захід «Духовне повернення Тараса Шевченка», присвячений 162-й річниці від дня перепоховання Тараса Григоровича  на Чернечій горі в Каневі.

 

У своїй промові над домовиною поета Пантелеймон Куліш сказав: «Будь, Тарасе, певний, що ми Заповіт виконаємо і ніколи не звернемо з дороги, що ти нам проложив…». Тарасова гора – серце України, а Шевченко – символ України.


У літературно-мистецькому заході візьмуть участь: Світлана Задорожна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри історії української літератури, теорії та літературної творчості Навчально-наукового інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка; студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.Карпенка-Карого; викладачі й студенти педагогічного факультету Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.


Шановні друзі, запрошуємо Вас до участі в літературно-мистецькому заході!


Відповідальна за участь студентів педагогічного факультету УДУ імені Михайла Драгоманова у заході – доцент кафедри педагогічної інноватики Топіха Віра Андріївна.

 

духовне повернення тараса шевченка