Ви тут:  Головна Факультет Структура Кафедри Кафедра початкової освіти та інноваційної педагогіки Практика Звіти практик. Конференції Звітна конференція з переддипломної практики магістрів 2 курсу спеціальності 013 Початкова освіта (4.11.2022)

Звітна конференція з переддипломної практики магістрів 2 курсу спеціальності 013 Початкова освіта (4.11.2022)

 

4 листопада 2022 року проведено звітну конференцію з виробничої переддипломної практики здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти. Метою переддипломної практики була корекція та удосконалення теоретичних знань, отриманих студентами у процесі вивчення освітніх компонентів загального та фахового циклу дисциплін; формування умінь, навичок та досвіду здійснення професійно-педагогічної та експериментально-пошукової діяльності, формування здатності використовувати засоби партнерства та потенціал педагогічного наставництва та супервізії у взаємодії зі студентам бакалаврату під час їхньої виробничої практики; ознайомлення з технологіями управління освітнім процесом у початковій школі.


Під час обговорення студенти виділили ті види діяльностей, які їм найбільше сподобалися та були корисними під час практики. Зокрема, позитивним виявися такий напрямок роботи як наставництво. Студенти-магістранти під час практики співпрацювали зі студентами-бакалаврами та надавали їх консультативну допомогу під час їх навчальної практики. Таке наставництво організовувалася на основі партнерських відносин та допомогло здобувачам освіти обох рівнів поглибити свої професійні здатності.



Вітаємо з відзнакою Г.Цвєткову 2022

 

Вітаємо з відзнакою Г.Цвєткову 2022

 

Вітаємо з відзнакою Г.Цвєткову 2022

 

Ще один цікавий вид роботи – це ознайомлення з управлінською діяльністю завуча школи та класного керівника. Студенти навчилися краще будувати класний менеджмент, шукати ефективні форми управління учнівським класом на уроках та у позаурочний час.

 

Вітаємо з відзнакою Г.Цвєткову 2022

 

Магістри запропонували на майбутнє додати у зміст практики більше завдань щодо роботи з дітьми з ООП та розглянути варіант різних за наповненням завдань щоденників для практики: для студентів, що працюють на робочому місці вчителя та тих, хто ще не має такого досвіду.

 

Вітаємо з відзнакою Г.Цвєткову 2022